Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Doorgelicht : KRC Genk

Nieuws

Zaterdagavond ontvangen de Kerels de Limburgers van KRC Genk.

Genk staat momenteel achtste met zeventien punten en dus maar op één punt van de top zes. De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen en dat tegen de toppers uit de competitie. In Anderlecht werd met 0-1 gewonnen, thuis tegen competitieleider Club Brugge werd het 2-0. Coach Stuivenberg begon beide partijen met volgend elftal: Danny Vukovic, Clinton Mata, Joseph Aidoo, Omar Colley, Jere Uronen, Siebe Schrijvers, Sander Berge, Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskiy, Marcus Ingvartsen, Mbwana Samatta.

Op verplaatsing won Genk naast de match in Anderlecht ook nog op Antwerp met 3-5. Het speelde ook al twee maal gelijk, op bezoek in Gent (1-1) en in Eupen (3-3). Genk scoorde al 20 keer maar kreeg er ook al 17 binnen. Na Zulte-Waregem, Waasland-Beveren en Club Brugge beschikt het dus over de 4de beste aanval in de Jupiler Pro League.

In het tussenseizoen werd de fusieclub versterkt met onder meer Manuel Benson (Lierse), doelman Danny Vukovic (Sydney) en topschutter Marcus Ingvartson (Nordsjaeland). Ook Joseph Aidoo (Hammarby) en Clinton Mata (Charleroi) waren nieuw. Genk nam deze zomer wel afscheid van spelers als Marco Bizot (AZ), Mathew Ryan (Valencia), Sandy Walsh (Zulte Waregem) en. … onze Bennard Kumordzi. Ook Hervé Kage kwam in een ver verleden uit voor RC Genk.

Vorig seizoen verloren de Kerels in PO2 met 0-3 van Genk. In de competitie versloeg KVK zijn tegenstander dan weer met 4-1 na een schitterende partij.In het seizoen 2015-2016 werd KVK-Genk 1-0, in 2014-2015 1-1 en het jaar voordien 2-2.

De wedstrijd zaterdagavond wordt geleid door scheidsrechter Wim Smet.

Hannes Van der Bruggen blikt vooruit naar KVK-Genk