Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS

Deze middag laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem : KVK - Reading

Nieuws

Zaterdag sluit KV Kortrijk haar stage in Nederland af met een oefenwedstrijd tegen de Engelse tweedeklasser (= Championship, ook de reeks van onze zusterclub Cardiff City) Reading FC.

In 2006 promoveerde Reading naar Premier League waar het uiteindelijk twee seizoenen zou blijven. In 2012 maakte het opnieuw de sprong naar de hoogste afdeling maar na één jaar zakte de club opnieuw naar de Championship. Pas in 2015 haalde de club nog eens de internationale pers toen het doorstootte naar de halve finale van de Engelse beker als tweedeklasser. Daarin verloren ze van de uiteindelijke winnaars Arsenal. Vorig seizoen eindigde Reading in de competitie als derde, waardoor het mocht aantreden in de play-offs om promotie. De ploeg onder leiding van hoofdcoach Jaap Stam verloor echter na strafschoppen van Huddersfield Town.

Coach Jaap Stam (44) is sinds 1 juli 2016 coach van Reading. Hij speelde als voetballer onder meer voor PSV, Ajax, Manchester United, Lazio en AC Milan. Hij won als speler naast de Champions League, vier landstitels en evenveel nationale bekers. Stam speelde 67 interlands voor het Nederlandse elftal en speelde 3 EK’s en 1 WK.

De match wordt zonder supporters achter gesloten deuren gespeeld, maar via onze kanalen houden we u zo goed als mogelijk op de hoogte!