Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Derde opeenvolgende zege!

Matchreport

Na de zeges tegen Standard en Waasland-Beveren trokken de Kerels met vertrouwen richting kust voor het duel met KV Oostende. Coach Vanderhaeghe wisselde zijn team op vier plaatsen. Lepoint, Selemani, Makarenko en Stojanovic kregen een plaats op de bank, naast wintertransfer Gueye. Daardoor verschenen Moffi, Azouni, Kagé en Mboyo aan de aftrap.

Matige eerste helft

De zeewind zorgde ervoor dat leuk combinatievoetbal niet evident was. We kregen dan ook vooral een slag op het middenveld zonder veel uitgesproken kansen wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. De thuisploeg, nog niet helemaal zeker van het behoud, nam het eerste initiatief maar de eerste echte poging was toch een schot van De Sart dat naast ging.

Na een fout van thuisverdediger Faes kreeg Moffi op het kwartier plots een reuzenkans maar Dutoit hielde Terem van de 0-1. Omdat combineren geen evidentie was door de strakke wind probeerde ook Hjulsager het vanop afstand maar zijn bal ging over het doel van Jakubech. De gevaarlijke kopbal van Sanneh strandde net naast en zo gingen we rusten bij 0-0.

Moffi breekt de ban

Na de rust hanteerde de thuisploeg dezelfde strategie maar ook nu leverde een reeks lange ballen weinig tot geen doelgevaar op. Ook de aan de overkant was het zwoegen en wroeten om een kans bij elkaar te voetballen. Een vrijschop van De Sart ging hoog over en ook de poging van Mboyo raakte niet binnen het doelkader.

Het tempo verdween wat uit de wedstrijd tot Van Der Bruggen iedereen wakker schudde met een heerlijke assist die door Moffi perfect werd afgewerkt: 0-1! Twee minuten later had Mboyo de score kunnen verdubbelen maar zijn plaatsbal verdween net naast. KVO moest nu de druk verhogen en Sakala profiteerde bijna van balverlies van De Sart maar hij besloot naast. Kage en Moffi mochten gaan rusten en Lepoint en Gueye, die debuteerde voor de Kerels, kwamen in hun plaats. Pape Habib was in minuut 79 al meteen erg dicht bij zijn eerste treffer maar zijn knappe lob strandde net over doel. Stojanovic, ingevallen in de slotfase, had de Kerels ook veiligheid kunnen bezorgen, maar hij mikte te hoog. Toch kwam de zege nooit meer in gevaar, meer nog, in de extra tijd zetten Van Der Bruggen en Gueye, allebei op assist van Stojanovic, de kers op de taart met nog twee goals : 0-3! 

Vrijdagavond komt RC Genk op bezoek in het Guldensporenstadion.

DIGEST

KV Oostende speelde met Dutoit, Capon (75’ Sylla), Faes, Milovic, Sanneh, Palaversa, Verstraete (83' Vargas), Hjulsager (62’ Jonckheere), Sakala, Bataille, Niane
Bank: Ondoa, Skulason, Neto, Jonckheere, Boonen, Sylla, Vargas, Ndenbe

KVK speelde met Jakubech, Tuta, Azouni, Derijck, Golubovic, D’Haene, Van Der Bruggen, Moffi (76’ Gueye), De Sart, Mboyo (83' Stojanovic), Kage (65’ Lepoint)
Bank: Bruzzese, Hornby, Stojanovic, Lepoint, Selemani,, Ocansey, Makarenko, Gueye

Goals: 59’ Moffi (0-1), 90+1' Van Der Bruggen (0-2), 90+3' Gueye (0-3)
Geel: D’Haene, Verstraete, Palaversa

Kerels wonnen aan de kust met 0-3

KV Oostende - KV Kortrijk 0-3