Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Defensieve versterking uit Oekraïne

Nieuws

We mogen defensieve versterking verwelkomen uit Oekraïne. Andriy Batsula, een 26-jarige linksback die ook als linkerflank uit de voeten kan, komt KV Kortrijk versterken.

Andriy Batsula (6 februari 1992) is een Oekraïens jeugdinternational, die voornamelijk als linksback speelt. Hij kan ook uit de voeten als linkermiddenvelder en als centrale verdediger. Andriy stond al een tijdje op de radar van KV Kortrijk en wordt omschreven als een krachtige speler, die sterk is in de duels. Explosief snel en een goede linkervoet, met een goede traptechniek en dito voorzet.

 

Andriy Batsula, geboren in Kremenchuk in de provincie Poltava Oblast in Oekraïene, startte zijn carrière bij de academie van de professionele voetbalclub MFC Kremin Kremenchuk. Hij werd er ook opgeroepen voor de nationale jeugdploegen van Oekraïne. In 2008 scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Oekraïne voor de u16 in een wedstrijd tegen België. 

In 2009 ondertekende hij een profcontract bij FC Vorskla Poltava op 16-jarige leeftijd. Hij werd door FC Vorskla Poltava 2 seizoenen (seizoen 12-13 en 13-14) uitgeleend  aan MFC Kremin Kremenchuk en speelde 41 wedstrijden in de 2e klasse en scoorde hierin 8 keer.

In seizoen 14-15 maakte hij de overstap naar  FC Zirka Kropyvnytskyi in de Oekraïense 1e klasse. Hij bleef er uiteindelijk 3 seizoenen, speelde 87 wedstrijden. In deze 87 wedstrijden scoorde 9 doelpunten en gaf hij 14 assists. 

Afgelopen seizoen speelde Andriy voor FK Oleksandria, waar hij 32 wedstrijden speelde en 1 maal scoorde en 2 assists gaf. Hij maakte de volledige voorbereiding mee met FK Oleksandria en speelde nog 90 minuten mee in de gewonnen seizoensopener tegen Karpaty.

Andriy Batsula ondertekende een contract van 3 seizoenen met optie op 2 bijkomende seizoenen bij KV Kortrijk. Hij zal met het rugnummer 29 spelen en traint deze namiddag voor het eerst mee met de kern.