Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

De reguliere competitie: een terugblik

Nieuws

De reguliere competitie zit er al op. Na een geslaagd seizoen genieten onze Kerels momenteel van een welverdiende rustpauze. Ondertussen blikken wij terug op de afgelopen 30 speeldagen in de Pro League.

Na een teleurstellend en anoniem 2016-2017, met een 10e plaats in de reguliere competitie en een vierde plaats in play-off 2, was de hoop gevestigd op de nieuwe coach Yannis Anastasiou. Het begin was alvast veelbelovend; met een 6 op 9 stond KVK na drie speeldagen plotseling vierde. Een daaropvolgende reeks van 11 wedstrijden zonder een driepunter zorgde helaas al voor een vervroegd vertrek van Anastasiou.

Met de aanstelling van Glen De Boeck en Lorenzo Staelens waaide er meteen een nieuwe wind door de Veekaa. Hoewel KVK van de eerste vier wedstrijden er nog twee verloor, weliswaar tegen G5-ploegen KAA Gent en Anderlecht, kregen beide heren onze Kerels meteen op de rails. KVK denderde vervolgens als een trein door de competitie, met een zeer knappe 22 op 27 tot gevolg. De zeges op Racing Genk, met de late winning goal van Teddy Chevalier, en de 4-0 tegen The Great Old Antwerp, met een hattrick van diezelfde Chevalier, zullen nog jaren in het geheugen gegrift staan.

Voor de supporters was de meest memorabele wedstrijd van het seizoen echter deze tegen Standard. In een wedstrijd die werkelijk alles had, en bol stond van de spanning, schoot Jeremy Perbet KVK in de 93e minuut naar de driepunter.

KV Kortrijk - Standard

Opvallende statistieken

Sinds de overname van Glen De Boeck haalden enkel KAA Gent en leider Club Brugge meer punten. Zo blijft KVK zelfs Anderlecht, Racing Genk en Standard voor. Het haalde daarin ook 13 punten meer dan de buren uit Waregem.

Het Guldensporenstadion is sinds dit seizoen opnieuw een fort. KVK is de 6e beste thuisploeg. Thomas Kaminski en de verdediging verdienen veel pluimen op hun hoed, want enkel Lovre Kalinic van KAA Gent werd minder gepasseerd in thuiswedstrijden.

Teddy Chevalier droeg dit seizoen in totaal bij tot 20 doelpunten van KVK. In de Pro League blijven enkel Ruud Vormer en Ryota Morioka hem voor. In Europa levert dat Teddy een 51e plek op, naast toppers als Paulo Dybala en Roberto Firmino.

Onze Algerijnse spurtbom Idir Ouali bevindt zich met zeven stuks op de 5e plaats in het Pro Assist klassement. Ruud Vormer, Ryota Morioka, Luis Garcia en Hans Vanaken gaan hem voor.

Keeper Thomas Kaminski is bezig aan een topseizoen! De clean sheet-teller staat momenteel op 9; daarmee is hij 32e van de top 10 competities in Europa. Maar daar blijft het niet bij; Kaminski verrichtte tot nu toe het meeste reddingen van alle doelmannen in de Pro League, met 138. Davino Verhulst, 128, en Hendrik Van Crombrugge, 107, volgen op geruime afstand.

Kapitein Hannes Van der Bruggen is de veldspeler die de afgelopen 30 speeldagen het langst tussen de krijtlijnen stond bij KVK. Met 2557 minuten komt hij daarmee op plek 11 in de Pro League. Enkel Ibrahima Seck, Erdin Demir en Brandon Mechele misten geen seconde.

Teddy Chevalier maakte, samen met Yuya Kubo en Jonathan Bolingi het meeste matchwinnende doelpunten. Met 5 beslissende treffers in de 12 overwinningen is hij eigenhandig verantwoordelijk voor 41,7% van de driepunters. Enkel Bolingi deed beter met 62,5%. Hij scoorde echter maar 7 keer.

Idir Ouali - Teddy Chevalier is het beste duo in de Pro league. Ouali zorgde maar liefst 5 keer voor de assist richting Chevalier. Niemand doet beter dan ons gouden duo.