Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

De ploeg van Makélélé uitgelicht

Nieuws

Komende zaterdag 9 februari spelen onze Kerels op het veld van KAS Eupen om 20u00. Hoe verloopt het seizoen van de mannen van Claude Makélélé? Dat lees je hieronder.

De Panda's kennen een rustig seizoen.

Vorig jaar bleef de ploeg van Makélélé nipt in de Belgische eerste klasse dankzij ene Yuta Toyokawa die met zijn hattrick en een assist tegen RE Moeskroen, KV Mechelen naar 1B liet zakken. 

Na vier speeldagen werd opnieuw gevreesd voor een dergelijke situatie als vorig jaar: tot op de laatste speeldag moeten vechten tegen de degradatie. Niets bleek minder waar want na twee overwinnningen op een rij tegen respectievelijk RE Moeskroen en Standard Luik en het gelijkspel tegen Waasland-Beveren schommelen de 'Panda's' al vanaf speeldag zeven tussen de 12de en 9de plaats. Een overwinning die voor hen in het geheugen gegrift zal zijn, is de thuiswinst tegen het RSC Anderlecht. Toen wonnen de mannen van Makélélé met 2-1 tegen de recordkampioen.

Hun bekeravontuur strandde in de kwartfinale toen het thuis verloor van KV Oostende met 0-1. Eerder knikkerden ze al AFC Tubize (6e ronde) en het SK Deinze (8e finale) dat Club Brugge versloeg in de 6e ronde, uit de Beker van België.

Heenronde (KV Kortrijk - KAS Eupen)

Tijdens de heenronde kenden onze Kerels weining geluk in hun thuiswedstrijden. Tegen KAS Eupen verloren ze met 1-3 in het Guldensporenstadion. Na drie minuten spelen zette Pouraliganji de 0-1 op het scorebord met zijn eerste van het seizoen. Stojanovic kon amper drie minuten later alweer gelijk maken, maar het mocht niet baten. Alweer een stilstaande fase waar Molina op aangeven van Luis Garcia mag inkoppen. De Kerels hadden het betere van het spel, maar net toen de tweede helft begon, kreeg de uitploeg een lichte penalty toegewezen waardoor ze op 1-3 kwamen via Luis Garcia. Een frustrerende avond voor al wat rood-wit behartigde.

Mannen in vorm bij Eupen zijn ongetwijfeld Luis Garcia en Yuta Toyokawa. Die eerste kent de vorm van zijn leven op z'n 38e(!). Toyokawa zorgde dit seizoen samen met Luis Garcia voor verschillende doelpunten en assists waardoor De Panda's hoogstwaarschijnlijk nog een jaar eerste klasse mogen bijdoen.

Moedig jij onze Kerels aan in het Kehrwegstadion?
Alle info over deze uitverplaatsing vind je hier!