Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

De Limburgers uitgelicht

Nieuws

Vrijdagavond 21 februari 2020 speelt KV Kortrijk thuis om 20u30 tegen KRC Genk. Hieronder lichten we onze volgende tegenstander uit.

KRC Genk staat voorlopig in de top 6, maar is nog lang niet zeker van deelname aan Play-Off 1. De regerende kampioen is sinds het vertrek van sterkhouders Trossard, Malinovskyi, Samatta en Sander Berge gevoelig verzwakt, wat de strijd om Play-Off 1 des te moeilijker maakt. Door het verlies van afgelopen weekend thuis tegen Standard Luik, zien ze de concurrentie dichter sluipen. KV Mechelen staat op 1 punt en en Zulte Waregem als RSC Anderlecht achtervolgen op 4 punten.

Zowel voor KRC Genk als KV Kortrijk is dit een belangrijk duel. Onze Kerels kunnen bij winst opschuiven tot plaats 8 en de Limburgers moeten hun PO1-deelname kracht bijzetten. 

 

Head-to-head

De recentste vijf duels (incl. Croky Cup) in het Guldensporenstadion leren ons dat KV Kortrijk 2 keer aan het langste eind trok, 2 keer gelijk speelde en 1 keer verloor.

De laatste confrontatie was er één met vuurwerk. Toen werd het 3-3 in een zinderende partij. Bekijk de "anders bekeken" van deze wedstrijd hieronder.

KV Kortrijk - KRC Genk 3-3