Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

De Boeck : "Ons voetbal is goed maar minder efficiënt"

Nieuws

In de aanloop van de topaffiche tegen Standard sprak onze trainer Glen De Boeck met de heren van de pers.

De Boeck: “Ik had 25 fitte veldspelers plus drie keepers ter beschikking, iedereen was dus fit, ook Elohim Rolland. De plaatsen zijn dus duur, maar als prof moet je daar mee kunnen leven. Standard verloor twee keer na elkaar in de competitie en ging ook in Krasnodar Europees onderuit. Toch is het een team met veel kwaliteit, zeker ook met Mpoku die terug fit is. We moeten thuis even scherp zijn als de voorbije wedstrijden, denk aan de eerste helft tegen Waasland-Beveren en de match tegen Sint-Truiden. In die eerst genoemde match was het frustrerend om eerst voor te komen en het dan niet te kunnen afmaken.”

“Iedereen is het erover eens dat het voetbal van ons goed is, alleen zijn we minder efficiënt en dat is ambetant. Het scoren gaat moeilijker dan vorig jaar, ook al is ons voetbal van hetzelfde niveau als vorig jaar. Enkel Stojanovic scoort momenteel. Ook verdedigend krijgen we veel te gemakkelijk goals binnen. We moeten dus scherper zijn in de twee zestien meters.”

“We moeten gewoon harder worden voor elkaar, anders gaan we nog wel eens voorhebben wat we tegen Waasland Beveren tegenkwamen : te slap uit de kleedkamer komen na de rust. Er moeten mensen opstaan die de boel in de fik steken. Ik denk aan een ploeg als Antwerp waar Van Damme en Haroun die rol vervullen. Je mag gerust verbaal agressief zijn voor je medespelers. Dat is belangrijk op het veld. Ook Kaminski moet leiderschap tonen, dan gaan de verdedigers beter reageren. Alles draait om communicatie. We moeten spelers hebben die weten waar het op staat. Mboyo is de enige die dat durft. Vorig jaar was Kumordzi een belangrijke schakel in de communicatie, maar hij heeft zes maand geen wedstrijden gespeeld.”

Een beeld uit de schitterende match van vorig seizoen