Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

De Boeck : "Ik geef ons 50% kans om PO1 te halen."

Nieuws

De pers verzamelde gisteren rond trainer Glen De Boeck om het met hem te hebben over de match in Brugge.

"Door de lage temperaturen zijn we uitgeweken naar kunstgrasvelden, voor de rest had de koude geen impact of het moet zijn dat we de trainingssessies wat ingekort hebben. De staff vond het niet gezond om de spelers te lang in de kou te laten trainen. We hebben ons gewoon aangepast aan de omstandigheden."

"Ik geef ons 50% kans om PO1 te halen. Ik ben positief gestemd, want als we een van de twee wedstrijden winnen zou het kunnen dat we erbij zijn. Als we ze allebei winnen zijn we mathematisch zeker, als we een van de twee matchen winnen moeten Standard en Antwerp zes op zes halen, het aantal gewonnen matchen spreekt in ons voordeel. Onze twee concurrenten spelen dan weer tegen Mechelen en Eupen en die moeten ook punten pakken, dat is dus zeker geen nadeel. Of het een voordeel is, weten we zaterdagavond om 21.50u. Als we zaterdag een punt pakken zal dat niets aan de situatie veranderen."

"In elke wedstijd zijn er kansen, Club is momenteel de beste ploeg van België, het speelde thuis maar twee keer gelijk, de rest wonnen ze. Toch zijn er altijd kansen. Blauw-zwart heeft ook een twaalfde man, laat ons hopen dat er geen dertiende bijkomt (lacht). Club is meer dan Hans Vanaken hoewel hij belangrijk is, Dennis steekt ook in een goeie vorm. We zullen moeten wakker zijn vanaf minuut één, maar ik heb geen schrik dat dit niet het geval zou zijn. We moeten de kansen afmaken als we die krijgen, tegen Zulte Waregem heeft het missen ervan ons zuur opgebroken. We hadden veel balbezit en moesten misschien ook een strafschop krijgen aan die fout op Makarenko. We moesten zaterdag naar onszelf kijken maar ik hoop dat de omstandigheden nu wel eens mee zullen zitten. Als je staat waar je nu staat, moet je eerlijk zijn en er voor gaan.“

NIEUWS UIT DE GEKWETSTENBOEG

- Larry Azouni wordt volgende week geopereerd aan zijn meniscus. Hij zal zes weken onbeschikbaar zijn. Het is een andere blessure dan de spierkwetsuur die hij opliep tegen Antwerp thuis. Die was rapper genezen dan voorzien, maar nu had Larry pech, hij verdraaide zijn knie bij het neerkomen. Zelf wil hij zo snel mogelijk terug komen, maar ik geloof dat de play-offs hem nog kansen zullen geven om te spelen. Zijn WK kot niet in het gedrang,
- Bennard Kumordzi is zaterdag geschorst
- Jeremy Perbet werd deze week gespaard, hij mag ook contractueel niet spelen tegen Club. Hij heeft al een tijdje last van de voet. De laatste twee wedstrijden heeft hij met een inspuiting gespeeld, dit weekend is een ideaal moment om hem te laten rusten.

Christophe Lepoint geeft zijn visie op Club-KVK