Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

De Boeck : 'Antwerp-KVK wordt een heel fysieke wedstrijd'

Nieuws

Naar aanleiding van de eerste verplaatsing van het seizoen naar Antwerp sprak trainer Glen De Boeck met de verzamelde pers over de eerste uitmatch, de nederlaag tegen Anderlecht en de Oekraïense nieuwkomer Andriy Batsula.

“Beginnen met goed nieuws: Alioune Kamara kwam gisterenavond in Kortrijk aan. Zijn vliegtuig had vertraging maar hij is er dan toch. Zijn visumprobleem is definitief opgelost. Verder kan ik over een complete kern beschikken met uitzonderingen van de geschorste Kumordzi en de gekwetsten Van Loo en Rougeaux. Voor de rest is iedereen topfit."

"Onze nieuwe Oekraïener Batsula trainde gisteren voor het eerst mee en maakte kennis met de groep. Hij zat al volop in competitieritme want hij speelde al een wedstrijd ginds en stond er 90 minuten op het veld. Hij heeft met zijn club alle voorbereidingen en dus ook verschillende oefenwedstrijden meegemaakt. De jongen ziet er scherp uit. Ik stel me dan ook geen vragen bij zijn fysieke paraatheid. Hij is een pure verdediger, meer dan Makarenko dat was. Andriy heeft vaak in een viermansverdediging gespeeld en heeft ervaring. Hij heeft een goeie linkervoet, prima vrije trap en center. Hij moet zijn fysieke testen nog afleggen, maar wat ik ervan gezien heb, stemt me positief."

"De match op Antwerp is geen eenvoudige opdracht, die bestaan niet in voetbal. Het zal een heel fysieke wedsstrijd worden. De Great old speelt naar het beeld van vorig jaar: veel power en kracht. Ze wonnen hun eerste match op Charleroi, je moet het maar doen. We verwachten ons aan een fysieke partij, daarop moeten we antwoorden."

"Na Anderlecht had ik niet veel mentaal oplapwerk. We zijn gebotst op een heel sterke tegenstander als je de statistieken erop natrekt. We moesten onze meerdere erkennen in Anderlecht en dat was geen schande. Op mentaal vlak woog het vroege doelpunt wel, we moesten ons er sneller over zetten. De 0-2 was ook niet onoverkomelijk, maar als je net na de rust een derde goal pakt, krijg je een moeilijk verhaal. De jongens zijn er echter blijven voorgaan, ook al gaven we zelf de vierde goal weg. Onze goal viel dan toch met hulp van de tegenstander. We zijn niet compleet weggespeeld, er zaten in de match momenten van evenwicht maar de goals vielen gewoon op een ambetant moment."

"Er wacht ons een moeilijke kalender, maar we werken keihard met de staff om de juiste puzzel op tafel te leggen. Op korte termijn zijn er veel spelers bijgekomen en die moeten ingepast worden in het geheel, aan ons om het juiste evenwicht te vinden. We zijn er dagelijks 14 uur mee bezig, we willen zo snel mogelijk de trein op de rails. Er is kwaliteit bijgekomen, er is meer concurrentie en dat doet toch iets met een spelersgroep. Op dat vlak zijn we op de goeie weg en aan de kalender kan je niets veranderen, je moet er tegenaan."