Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

'Club Brugge op hoog niveau begonnen aan de competitie' (Glen De Boeck)

Nieuws

In de aanloop van de wedstrijd op Club sprak trainer Glen De Boeck met de heren van de pers.

Iedereen is fit behalve de langdurig geblesseerden en ook Tyron Ivanof die wat sukkelt met pubalgie. Het ziet er gelukkig niet zo erg uit. Voor de rest werd er goed getraind, al was het in het begin van de week nog altijd erg warm. Ezekiel komt vandaag aan. Verwacht hem nog niet in de selectie voor de match van vrijdag. Je ziet dat de nieuwe jongens die zich nog moeten aanpassen aan de Belgische competitie, voor hen gaat het sneller. Voor Brendan bij voorbeeld want de Zweedse competitie heeft niet hetzelfde niveau van de Belgische en ook in de Italiaanse tweede klasse ging het er anders aan toe voor Petar. Beide hebben een aanpassingstijd nodig, dat kan je niet wegcijferen. Het is een gegeven dat je moet meenemen. De spelers moeten elkaar ook onderling leren kennen en dat vraagt tijd. Geef ons een week of vier en dan zullen we een pak verder staan.

Als je punt haalt op Antwerp moet je blij zijn. Ik weet niet of er dit seizoen veel ploegen zullen gaan winnen op de Bosuil, maar dat punt pakken ze ons alvast niet meer af. Natuurlijk had ik het niveau graag hoger gewild vooral offensief dan. Antwerp was vooral gevaarlijk op stilstaande fase met Hairemans en hun gestalte is natuurlijk ook een grote troef, maar we hebben het goed opgelost. Enkel de vrije kopkans van Bolingi was er een die er niet mocht komen. We leden ook te veel balverlies en kwamen snel onder druk. We raakten er niet meer uit daardoor, zelfs niet in balbezit. Het was een vicieuze cirkel waar we moeilijk uitgeraakten. Het is voor mij nog wat zoeken naar de ideale combinatie in de ploeg. Omdat Antwerp sterk is op stilstaande fases heb ik gekozen voor de lengte voor Kanu in plaats van Van der Bruggen. Hannes begreep wat ik bedoel. Ik heb in de voorbereiding met hem hierover al gesprekken gehad. Achteraf gezien was de keuze voor Kanu op Antwerp terecht maar ook voor hem is het aanpassen, want hij speelde op een nieuwe positie voor hem. Ik had gedacht dat hij meer weerwerk zou bieden tegen Yatabare. Kanu heeft nog te weinig rust in zijn spel, daar moeten we aan werken, laten we hem wat tijd geven.

Al bij al halen we een 1/6 na Anderlecht en Antwerp met een Kortrijk in volle opbouw. Ik vind dat geen slecht resultaat. Nu komt Club Brugge. Ze haalden zes op zes in de competitie en wonnen al de Supercup. In Moeskroen haalden ze de zege met 10 tegen 11 en dat zegt veel over de sterkte van Club. Ik verwacht ons aan een moeilijke wedstrijd, maar we moeten verder werken aan ons voetballistiek niveau. We zullen zien wat die wedstrijd geeft.

Het zou wel belachelijk zijn als Wesley er zou bijlopen. De schorsing wordt opgegeven als Club in beroep gaat, maar dat is toch ridicuul als hij zou spelen na zo’n actie? Ik moet niet oordelen over de strafmaat van zes weken, maar de regel zou moeten zijn dat een schorsing onmiddellijk ingaat als een speler gestraft wordt. Een goeie Wesley is voor Brugge immers van goudwaarde. Club is een van de ploegen op een hoog niveau gestart is aan de competitie net als Genk en Anderlecht.

Hannes in actie tijdens Club-KVK van vorig seizoen