Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Jan Breydel Stadion

Club Brugge KV

Speeldag 14
3
0
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

KVK ondergaat wet van de sterkste in Brugge

Matchreport

Na het onverwachte verlies thuis tegen Eupen trok KVK richting Brugge voor het duel met uittredend landskampioen Club. De geblesseerde Ocansey werd vervangen door Stojanovic. Azouni begon op de bank. Zo mocht Rougeaux aan de match beginnen.

Twee goals Vanaken voor de rust
De wedstrijd kon nauwelijks slechter beginnen want al na twee minuten was KVK op achtervolgen aangewezen. Hines-Ike haakte Sobol in de grote rechthoek en Vanaken zette de elfmeter koelbloedig om : 1-0. Dat maakte de opdracht er voor de Kerels alleen maar zwaarder op, maar de rood-witten lieten zich niet zomaar uit hun lood slaan. Hines-Ike kreeg een goeie kans, maar kopte een vrijschop van De Sart over het doel van Mignolet. Club verhoogde het tempo, Deli's kopbal ging nog in het zijnet, die van Vanaken op assist van Vormer belandde wel tegen de netten : 2-0. Het Brugse middenveld bleef de wet dicteren en de Kerels ondergingen de wet van de sterkste. Even bracht Mignolet zichzelf ei zo na in de problemen, maar loste het uiteindelijk toch nog op voor de aanstormende Hornby. Aan de overkant trapte Vormer op de vuisten van Bruzzese, die ook goed reageerde op een vrijschop van Vanaken : 2-0 bij de rust.

Betere tweede helft van de Kerels
Vanderhaeghe bracht Golubovic voor Rougeaux bij de start van de tweede helft en de Kerels kwamen iets beter voor de dag. Toch bleven de kansen aan Brugse kant komen met drie kansen voor Diagne, waarvan hij de tweede onbegrijpelijk naast kopte. KVK drukte nog eens door maar Mitrovic was net op tijd om Mboyo het scoren te beletten, Golubovic schoot maar net naast het doel van Mignolet. Petar kreeg van De Sart nog een tweede mooie bal aangereikt maar de Brugse keeper gaf geen krimp. Ajagun kwam Lepoint vervangen, maar toen Okereke er 3-0 van maakte was de match gespeeld. In de slotfase hield Mignolet met een knappe save Mboyo van de eerredder.

Sleutelmoment
De vroege penaltygoal in de absolute beginfase maakte de opdracht schier onmogelijk

DIGEST

Club Brugge speelde met Mignolet, Openda (64’ Tau), Sobol, Kossounou, Vanaken (76’ Balanta), Vormer, Diagne (61’ Okereke), Mitrovic, Schrijvers, Deli, Rits
Bank: Horvath, De Ketelaere, Balanta, Mechele, Tau, Ricca, Diatta, Okereke

KVK speelde met Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Rougeaux (46’ Golubovic), Mboyo, Van Der Bruggen, De Sart, D’Haene, Lepoint (61’ Ajagun), Stojanovic, Hornby (71’ Ezekiel)
Bank: Jakubech, Ajagun, Kovacevic, Golubovic, Tuta, Stojanovic, Rougeaux, Kagé, Batsula

Goals : 3’ Vanaken (1-0), 21’ Vanaken (2-0), 68’ Okereke (3-0)
Geel : D’Haene, Rougeaux, Kagelmacher, De Sart

Kristof D'Haene in actie tegen de landskampioen