Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Jan Breydel Stadion Jan Breydel Stadion

Club Brugge KV

Speeldag 3
3
0
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

Kerels verliezen tegen sterk Club Brugge

Matchreport

Na het doelpuntenloos gelijkspel tegen Antwerp maakten de Kerels de loodzware verplaatsing naar het Jan Breydelstadion. Bij KVK keerde kapitein Van der Bruggen terug in de ploeg. Scheidsrechter van dit West-Vlaams treffen was de heer Wim Smet.

Blauw-zwart kende een droomstart. De supporters zaten nog maar net op hun stoeltje of daar was al de vroege 1-0. Danjuma sneed naar binnen en krulde het leer enig mooi in doel. Niet veel later verdubbelde de regerende landskampioen de voorsprong. Danjuma deed zijn kunstje nog eens over en zette Club al na 8 minuten op rozen.

Na de dubbele voorsprong gaf Club de bal aan de Kerels. Maar veel gevaar leverde dat niet meteen op. Integendeel, het was blauw-zwart dat voor een derde keer kwam piepen via Danjuma. De poging van de Nederlandse spits ging deze keer in hoekschop. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

IJskoude douche

Tijdens de rust bleef Ouali in de kleedkamer. Azouni was zijn vervanger. En met de nieuwe aanvalskracht in de ploeg begon KVK beter te voetballen. Chevalier haalde uit van net buiten de zestien, maar een Brugs been zat in de weg.

De Kerels zochten naar de aansluitingstreffer, maar de landskampioen zorgde voor een ijskoude douche. En het regende al zo hard. Schrijvers gaf Lepoint het nakijken met een heerlijke panna en krulde het leer dan knap voorbij Kaminski in doel.

In het slotkwartier werden Stojanovic en Kanu nog in de ploeg gedropt. Maar dat veranderde niets meer aan de score. Landskampioen Club Brugge won overtuigend met 3-0.

DIGEST

Doelpunten: 3’ Danjuma 1-0, 8’ Danjuma 2-0, 56’ Schrijvers 3-0

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun (79' Kanu), Chevalier (75’ Stojanovic), Van der Bruggen, Hines-Ike, Lepoint, Ouali (46’Azouni), D’haene en Golubovic

Geel: Van der Bruggen