Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Jan Breydel Stadion

Club Brugge KV

Speeldag 19
5
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa met 5-1 onderuit in Jan Breydel

Matchreport

Vanavond maakte Veekaa de verplaatsing naar Club Brugge. In tegenstelling tot de bekermatch tegen Eupen stonden met De Mets, Totovytskyi en Kaminski drie nieuwe namen in de ploeg. Scheidsrechter van deze West-Vlaamse confrontatie was de heer Erik Lambrechts.

De eerste dreiging kwam op naam van de thuisploeg. Een vrije trap kwam op het hoofd van Cools terecht, maar die knikte enkele meters over. De Kerels waren vooral tot verdedigen aangewezen en in de dertiende minuut was de 1-0 een feit. Van Rhijn trapte een vrije trap vanop zo’n 25 meter onhoudbaar voorbij Kaminski. Club duwde door en niet veel later verdubbelde Vanaken bijna de voorsprong. Halfweg de tweede helft stond de 2-0 wel op het scorebord. Een afgeweken schot van Refaelov verdween in doel.

Initiatief voor Club

In de 33e minuut was KVK voor het eerst gevaarlijk. Verstraete kon trappen na een goede actie van Saadi, maar Butelle lag op zijn weg. In de daaropvolgende vijf minuten werden twee doelpunten van Club terecht afgekeurd wegens buitenspel. Veekaa had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en moest het initiatief doorlopend aan de thuisploeg laten. Club ging dan ook met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Evenwichtige tweede helft

KVK begon de tweede helft met Veldwijk in de ploeg. Tovoytskyi nam plaats op de bank. De ingevallen international liet zich meteen opmerken. Na een goede actie knalde hij in de handen van Butelle. Aan de overkant was Refaelov dichtbij de derde treffer voor Club, maar zijn stiftertje ging naast. In een evenwichtige tweede helft zocht KVK naar de aansluitingstreffer, maar het was Club die een derde doelpunt maakte. Vossen zette zich door en bediende Vanaken die de 3-0 voorbij Kaminski in doel schoof. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg ook een strafschop, maar Kaminski dook naar de juiste hoek. In de 77e minuut werd een moegestreden Rolland vervangen door Sarr. In de slotfase zetten Vossen en Vormer de 5-0 op het scorebord. Diep in blessuretijd zorgde Veldwijk met zijn eerste doelpunt nog voor de eerredder.

Komende woensdag ontvangt Veekaa in eigen huis KV Oostende. Afspraak om 20u30 in het Guldensporenstadion.