Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Jan Breydel Stadion

Cercle Brugge

Speeldag 12
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

Kerels spelen 1-1 gelijk op Cercle

Matchreport

KVK haalde uit zijn twee vorige wedstrijden een knappe zes op zes en trok voor de tweede maal dit seizoen naar Brugge, nu voor het duel met Cercle. Coach De Boeck, ex-trainer van de groen-zwarten, begon met quasi dezelfde elf als tegen STVV, enkel Hines-Ike werd vervangen door Azouni. In de opwarming viel Mboyo nog uit, hij werd vervangen door Charisis.

De Kerels begonnen uitstekend aan de wedstrijd met al in de eerste minuten twee goeie mogelijkheden. Eerst zette Charisis goed voor waar Stojanovic op Nardi besloot, in de herneming trapte Van Der Bruggen over. Hannes probeerde het even later opnieuw, nu met een heerlijke volley maar de uitstekende getrapte bal ging maar net naast. Cercle onderging het spel en als Mercier, ex-KVK, al eens kon tegenprikken, zat Lepoint er gevat tussen. Op het half uur ging Ouali goed door op rechts, zijn center bereikte Charisis die maar net naast doel besloot. Een voorzet van Ouali ging kort daarop voorlangs. Het oververdiende doelpunt kon niet uitblijven en vciel na 34 minuten toen eerst D’Haene op doel trapte, zijn bal gekeerd zag door Nardi waarna de rebound van Avenatti door Stojanovic met het hoofd in doel verlengd werd : 0-1! Voor Jovan het vijfde doelpunt van het seizoen waarmee hij ook KVK-topschutter werd.

Ook in de tweede helft nam KVK het initiatief met eerst een strakke voorzet van Ouali die voorbij iedereen ging en ook een voorzet van Charisis miste zijn bestemming. Cercle scoorde via Gakpé maar de goal werd afgekeurd, maar even later stond de gelijkmaker toch op het bord toen Mercier zich door een paar Kortrijkse-verdediger wurmde en de 1-1 binnen schoof. De Boeck greep in en bracht Kanu in plaats van Avenatti, Rolland kwam in de plaats van Stojanovic maar het was de thuisploeg die alsmaar gevaarlijker werd onder meer via een gedreven Mercier die duidelijk iets wou bewijzen tegen zijn ex-team. In de slotfase kwam Chevallier nog in het elftal en all snel mocht hij aanleggen maar hij trapte op een Cercle-been. In de extra tijd trapte De Sart bijna de 1-2 op het bord maar Nardi hield de bal uit de rechterbenedenhoek. Ook bij een scrimmage waren de Kerels nog dicht bij de winninggoal.

Door het gelijkspel blijven de Kerels hangen op de achtste plaats. Komende woensdagavond ontvangen we in het Guldensporenstadion Waasland-Beveren. Aftrap om 20.30u.

DIGEST

Cercle speelde met Nardi, Kone, Gakpe (78’ Bongiovanni), Mercier, Hazard (71’ Omolo), Cardona (62’ De Belder), Etienne, Lusamba, Ueda, Appin en Vitinho
Bank: Van Damme, Tormin, De Belder, Cimolo, Bongiovanni, Omar en Decostere

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Avenatti (58’ Kanu), Ouali (82' Chevalier), Stojanovic (70’ Rolland), Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Charisis en D’Haene
Bank: Bruzzese, Ajagun, Kanu, Rolland, Kumordzi, Chevalier, Hines-Ike, Die, Camara

Goals: 34’ Stojanovic (0-1), 57’ Mercier (1-1)
Geel: Gakpé, Avenatti

Cercle Brugge - KV Kortrijk 1-1