Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Cédric Berthelin verlengt contract

Nieuws

Keeperstrainer Cédric Berthelin verlengde vandaag zijn contract en zal zo nog langer te zien zijn op de oefenterreinen van KV Kortrijk. Hier kom je alles te weten.

Cédric Berthelin streek in de zomer van 2015 neer op de velden van KV Kortrijk, waar hij sindsdien al verschillende keepers onder zijn vleugels had. Dit jaar begon Cédric aan zijn derde seizoen bij de Veekaa. Een seizoen waarin het harde werk dat op training wordt geleverd duidelijk zijn vruchten afwierp met de fantastische prestaties van Thomas Kaminski. Een contractverlenging van onbepaalde duur was dus een logisch gevolg.

Cédric Berthelin begon in 1999 zijn carrière als doelman bij RC Lens. Na enkele uitleenbeurten belandde Cédric bij het Engelse Crystal Palace, waar hij toen in de Championship 27 keer tussen de palen stond. Daar is hij nog gekend vanwege zijn fantastische prestatie tegen Liverpool in de FA Cup, waar The Eagles met 0-2 gingen winnen en de netten ongeschonden bleven. Na dat Engels avontuurtje kwam Cédric in de Jupiler Pro League terecht, bij RAEC Mons. Berthelin stond bij de Henegouwers 160 keer tussen de krijtlijnen, waarin hij 45 keer de netten schoon hield. Na omzwervingen bij FCV Dender en Excelsior Moeskroen, sloot Cédric uiteindelijk zijn carrière af bij KV Oostende.