Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Braziliaanse middenvelder voor KVK

Nieuws

Rubenilson dos Santos da Rocha of kortweg beter bekend "Kanu" is de volgende versterking voor KV Kortrijk. De 30-jarige polyvalente middenvelder tekende zopas een contract bij KV Kortrijk.

De Braziliaan Rubenilson dos Santos da Rocha geboren in Salvador (Brazilië) op 23 september 1987 is een bekende in het Belgisch voetbal. Hij debuteerde op het hoogste niveau op 18-jarige leeftijd in eigen land bij Barueri in de Braziliaanse 1e Klasse en speelde het seizoen erna bij Clube Atlético Juventus (Braziliaanse 3e Klasse), waar hij in 32 matchen 2 keer scoorde.

Hij tekende in 2008 een contract bij RSC Anderlecht en speelde meteen mee in de Champions League voorronde tegen Bate Borisov, de ploeg die RSCA uiteindelijk uitschakelde. In de heenronde speelde hij nog 1 wedstrijd, waarna hij werd uitgeleend aan Cercle Brugge. Waar hij onder Glen De Boeck 13 wedstrijden in de competitie speelde en 5 bekerwedstrijden speelde.

Uiteindelijk werd hij de komende 4 seizoenen een vaste waarde in het elftal van paars-wit. Hij speelde veelal als polyvalente middenvelder, een groot loopvermogen en veel infiltraties. In 123 wedstrijden voor Anderlecht scoorde hij 16 keer en gaf hij 23 assists. In zijn laatste seizoen bij RSCA, kwam de Russiche club Grozny op de proppen.

Hij maakte de overstap in maart 2013 naar Grozny. Waarvoor hij in 3 seizoenen 60 wedstrijden speelde, 3 doelpunten scoorde en 6 assists gaf.

In het seizoen 2016-2017 speelde hij 1 seizoen bij Buriram United uit Thailand. Afgelopen seizoen speelde hij bij de Cypriotische topclub Omonia Nicosia, in 22 wedstrijden gaf hij 4 assists.

De 1m90 grote middenvelder maakt nu dus de overstap naar de Kerels. De linksvoetige polyvalente box to box speler tekent een contract voor 2 seizoenen en zal met het rugnummer 10 spelen bij KV Kortrijk.

Welcome Kanu