Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Bienvenido Felipe Avenatti

Nieuws

Uruguayaanse spits komt over van Serie A club Bologna FC en versterkt de aanval van KV Kortrijk.

Felipe Nicolás Avenatti Dovillabichus, geboren op 23 april 1993 in Montevideo in Uruguay, doorliep de jeugdopleiding van Atletico River Plate Montevideo. Hij debuteerde op 19 februari 2012 op 18-jarige leeftijd in de 2-3 verloren wedstrijd tegen topclub Nacional. Op 3 juni 2012 scoorde hij zijn eerste doelpunt tegen Defensor Sporting. 

In zijn 3e seizoen bij Atletico River Plate Montevideo in 2013 speelde hij 15 wedstrijden en scoorde hij 8 doelpunten. Het seizoen erna maakte hij de overstap naar de Serie B, waar hij de topaankoop werd van Ternana UC, nadat hij in Uruguay in 34 wedstrijden 12 keer scoorde en 3 assists gaf. Ondertussen werd hij ook al opgeroepen voor de Uruguayaanse nationale u20 ploeg. Hij debuteerde op 23 juni 2013 in een 0-1 verlies tegen Kroatië, zijn eerste internationale doelpunt scoorde hij op 6 juli in een 1-0 winst tegen Spanje. Hij maakte deel uit van de Uruguayaanse nationale u-20 die in 2013 de WK-Finale verloor van Frankrijk.

In Italië was Felipe Avenatti een vaste waarde bij Ternana, in 4 seizoenen speelde hij 141 wedstrijden voor de Serie B club uit Terni. In de club uit midden Italië (Umbrië) scoorde hij 33 doelpunten en gaf hij 14 assists.

Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Serie A club Bologna FC. Hij speelde er vanaf januari 11 wedstrijden voor de hoofdmacht van Bologna, die 15e eindigden.

De 1m97 grote spits met snelle voeten wordt door KV Kortrijk gehuurd tot het einde van het seizoen. Hij zal bij KV Kortrijk met het nummer 20 spelen. Vandaag kon hij na het succesvol afronden van de medische testen aansluiten op de namiddagtraining.

Bienvenido Felipe Avenatti