Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS

Beloften verliezen nipt van Standard : 3-2

Nieuws

KVK B verliest met 3-2 in Standard

Bij aankomst op de academie Louis Dreyfus stelden we vast dat er omtrent deze beloftenmatch een ganse reportage gedraaid zou worden. Voor de gelegenheid waren twee cameraploegen en zowaar een drone aanwezig. Verder liet de thuisploeg negen (9!) A-kernspelers opdraven! Het moge duidelijk zijn dat de prestaties van de KVK-beloften, die aan deze wedstrijd als leider in de stand, niet onopgemerkt zijn gebleven.

De ervaring van de thuisploeg zorgde ervoor dat Veekaa B het in het begin heel moeilijk had, maar organisatorisch stond het heel goed. KVK kon er geleidelijk aan af en toe uit komen en de thuisploeg schuwde de fouten niet om de jonge Kerels af te stoppen. Na een tiental minuten kreeg KVK een vrije trap aan de zijkant van het veld, deze werd door Amarildo Gjoka prachtig aangesneden en door Marvin Ivanof mooi binnen geknikt : 0-1! Consternatie alom bij Standard, want dit hadden ze niet verwacht. De Veeka-youngsters bleven verder knokken voor elke morzel grond, al had de thuisploeg net voor de rust tot tweemaal toe de kans om de gelijkmaker te scoren. Dit gebeurde echter niet en KVK ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de rust gingen de Kerels onmiddellijk goed van start. Al na enkele minuten resulteerde dit in de 0-2. Tyron Ivanof recupereerde de bal op het middenveld, via Gianni Lingier ging het naar Amarildo Gjoka die op zijn beurt Mohamed Amelhaf vrijspeelde voor doel. Mo werkte beheerst de 0-2 tegen de touwen. Helaas luidde dit doelpunt ook een periode van concentratieverlies in. Dit zorgde ervoor dat het in drie minuten tijd plots 2-2 stond, telkens na heel laks en nonchalant verdedigen. KVK toonde nu echter mentale sterkte, draaide de knop om en knokte zich terug in de wedstrijd. Het kreeg nog een 100% kans om terug op voorsprong te komen maar Amarildo Gjoka vond na een mooie actie de paal op zijn weg. Toen iedereen zich leek te gaan verzoenen met een gelijkspel trad het arbitrale trio echter op het voorplan. Langs de zijlijn werd een overduidelijke fout begaan die ook door de lijnrechter werd gesignaleerd, de ref liet echter doodleuk voortspelen en gaf luttele seconden later een vrije trap voor Standard rond de 16. Uit deze vrije trap scoorden de gastheren de 3-2. Zoveel onrecht verdienden onze jongens niet en ze besloten nog eens alles op alles te zetten. Dit resulteerde in de 92ste minuut in de gelijkmaker via Muhamet Rushiti, maar de lijnrechter had echter buitenspel gezien! Op de beelden die gemaakt werden, was echter duidelijk te zien dat dit onmogelijk was. Ook een Standard-verdediger gaf na de match ootmoedig toe dat er van buitenspel geen sprake was. KVK voor de tweede keer benadeeld door de arbitrage!

Zo kreeg ons jonge elftal niet wat het verdiende. Extra pijnlijk natuurlijk de manier waarop dit moest gebeuren! Laten we echter niet vergeten dat de jongens opnieuw een voortreffelijke prestatie op de mat legden en minstens de evenknie waren van Standard.

Maandagavond ontvangt KVK B op het terrein van de Weverstraat Sporting Lokeren. Alle supporters zijn uiteraard welkom!