Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS

Beloften spelen 2-2 gelijk tegen STVV in PO1

Nieuws

Onze jonge kerels keken gisterenavond Sint-Truiden in de ogen. Na de nipte nederlaag van vorige week tegen AA Gent wisten de mannen van Bram Lucker wat hen te doen stond. Enkel De Smul werd als A-kernspeler opgeroepen. KVK B begon zonder de geblesseerde Tyron Ivanof. (archieffoto)

Kortrijk begon furieus aan de wedstrijd met een kans voor Francotte, die zijn schot maar net naast zag gaan. De Kanaries waren meteen uiterst efficiënt, hun eerste kans, een vrije trap, werd meteen binnengewerkt aan de tweede paal, 0-1.

Het sein voor KVK om een versnelling hoger te schakelen en dat loonde. Onze beloften creëerde kansen maar weinig werden echt gevaarlijk beschouwd. STVV counterde maar grote gevaren voor de Kortrijkse doelman bleven uit, tot in minuut 34. De spits van STVV werd weggestuurd en kwam alleen voor doel, gelukkig stond Galens nog pal.

De wedstrijd kabbelde verder maar Kortrijk dreigde steeds meer via De Smul, Rushiti en Gjoka. Het was uiteindelijk De Smul die net voor de rust via een corner en een Truiense verdediger de bordjes gelijk hing : 1-1.

Na de koffiepauze ging Kortrijk op zoek naar meer. Het dreigde via Rushiti, maar het was opnieuw aan de overkant waar de goal viel. Deceuninck trok een Kanarie iets te geweldig neer in de zestien en de ref floot penalty. Bourard twijfelde niet en zette de 1-2 op het bord.

Kortrijk panikeerde niet en bleef zoeken naar de nieuwe gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk na mooi samenspel tussen Rushiti en Hoxha. Die laatste kwam alleen voor doel en trapte de bal binnen.

KVK voelde dat er meer in zat en bleef naar voor trekken. De kansen kwamen via Pupe, op corner en Francotte, net naast. De bezoekers konden daar maar weinig tegenover zetten, een keer kwam het bijna weer op voorsprong maar Galens had een straffe reflex in huis en kon de bal pareren.

Een groot slotoffensief hadden beide teams niet meer in huis. Enkel Kortrijk kon nog dreigen via een schot op de paal van Rushiti. Helaas was het ook hij die net voor het einde van de wedstrijd geblesseerd van het veld moest.

Uiteindelijk bleef het 2-2, een uitslag waar beide teams niet echt mee opschieten. Sint-Truiden staat zo op de zevende plaats met vier punten, onze kerels op de zesde met acht punten.

KVK B speelde met Galens, Francotte, Deceuninck, Pupe, De Smul, Ivanof, Lingier (’74 Houssane), Amelhaf (’79 Vandenabeel), Rushiti (’90 Couckuyt), Hoxha (’87 Jodts) en Gjoka

(Dank aan Arthur Van de Putte)

Beloften - STVV 2-2