Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Bekerparcours so far...

Nieuws

Onze Kerels hebben tot nu toe een vlekkeloos bekerparcours afgelegd. Morgen maken onze Kerels te verplaatsing naar KRC Genk om een plaats in de Finale te bemachtigen. We blikken graag even terug.

KV Kortrijk - R Entente Durbuy

De Kerels plaatsten zich voor de achtste finale van de Belgische voetbalbeker. KVK won van Durbuy met 5-3. 

De partij kon niet beter beginnen voor de Kerels toen Rougeaux al in de zesde minuut een hoekschop van Van Eenoo binnen werkte: 1-0. Van Eenoo klopte, na een mooie actie van Perbet, doelman Genchi met een lage schuiver: 2-0. De Kerels leken zegezeker maar op het halfuur verraste Manfredi keeper Bruzzese met een verre trap en het stond tegen de gang van het spel in plots 2-1. Durbuy kon tien minuten de schijn ophouden tot Van Eenoo trapte, de keeper de bal loste en Perbet in de rebound de 3-1 scoorde. De buit leek eens te meer binnen tot Biatour op slag van rust een nieuwe aansluitingstreffer lukte: 3-2.

KVK startte met dezelfde elf aan de tweede helft en de bezoekers gingen voluit hun kans. Dat leverde een paar halve kansjes op en ei zo na de 3-3. Coach Anastasiou greep in, hij verving Azouni door Ajagun en die kopte bij zijn eerste mogelijkheid naast. De 4-2 kwam er toch toen de goed ingevallen Ajagun Ouali bediende en die werkte koelbloedig af : 4-2. Hoxha en Budkivksyi kregen nog speelminuten en eerstgenoemde zorgde voor een mooie assist voor Ajagun die ook zijn doelpuntje mocht meepikken : 5-2. Zeven minuten voor tijd legde Jadot de 5-3 eindcijfers vast, zo plaatsten de Kerels zich voor de achtste finales van de beker.

KV Kortrijk - R Antwerp FC

Na de 4-0 nederlaag op Anderlecht keken de Kerels Antwerp FC in de ogen in het kader van de achtste finale in de beker van België. Trainer De Boeck wijzigde de ploeg op drie plaatsen : Rougeaux kwam terug uit schorsing, Ajagun en D'haene namen plaats op het middenveld. Azouni, Kage en Makarenko werden naar de bank verwezen. KVK had de competitiematch op de Bosuil verloren met 3-0.

Stojanovic opent de ban

De bezoekers staken het eerst de neus aan het venster, maar Kaminski liet zich niet verrassen op een voorzet van Owosu. Ook een voorzet van Zotsora werd makkelijk onschadelijk gemaakt. De eerste echte goeie kans was voor de Kerels en Stojanovic maar zijn gekraakt schot zoefde over doel. Een kopbal van Kovacevic ging maar net over. Iets over halfweg opnieuw alle hens aan dek bij de bezoekers maar Batubinsika kon een bal nog voor de lijn wegkoppen. De thuisploeg had het meeste balbezit en als de Sinjoren toch eens ten aanval trokken kon KVK rekenen op Kaminski. Net voor de rust klommen de Kerels niet onlogisch op voorsprong. Het wasStojanovic die de ban brak met een hard schot in de hoek: 1-0, meteen ook de ruststand, al was er nog Antwerps appel voor strafschop net voor de rust maar scheids Boterberg zag er geen graten in.

Twee goals van Perbet!

In de tweede helft moesten de bezoekers wel komen en dan zorgde voor extra ruimte voor onze Kerels die er optimaal gebruik van zouden maken. Net voor het uur kreeg Owosu de bal tegen de hand en Boterberg gaf nu wel strafschop. Perbet zette de elfmeter feilloos om met een harde knal in de linkerhoek, een trap waarop Bolat kansloos was. De Kerels speelden nu bevrijd en diepten de score nog verder uit. Eerst tikte Perbet de 3-0 van kortbij binnen na een heerlijke assist van Chevalier, Ouali strafte slap verdedigen bij Antwerp af : 4-0 met nog een goeie 20 minuten voor de boeg. Ghandri milderde nog voor de bezoekers tot 4-1 en toen Owosu acht minuten voor het reguliere einde van de match de 4-2 kon scoren begonnen de bezoekende supporters terug hoop te krijgen, maar de Kerels speelden het volwassen uit.

Kortrijk dus naar de kwartfinale van de beker.

KV Kortrijk - KAA Gent

De Kerels beleefden een droomstart. Na amper zes minuten stond de openingstreffer al op het bord. Rougeaux klom boven alles en iedereen en knikte de 1-0 tegen de netten. Lang kon KVK echter niet van zijn voorsprong profiteren. Een vrije trap van Gent vond Sylla en die buffelde de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 gingen de Kerels op zoek naar een nieuwe voorsprong en dat loonde. Ouali kwam goed voor zijn man en tikte de voorzet van De Smet tegen de touwen.

KVK bleef drukken. Eerst was het net niet voor Perbet, maar enkele minuten later was het wel raak voor Ajagun. Hij nam een afvallende bal vol op de slof en zijn schot belandde enig mooi in de kruising. Er hing zelfs nog een 4-1 in de lucht, maar Kalinic behoedde Gent voor erger.

Het begin van de tweede helft kleurde blauw-wit. Eerste duwde Kaminski een knal van Dejaegere uit zijn kooi, niet veel later deed hij dat opnieuw op een poging van Sylla. De Kerels overleefden de Gentse storm en herstelden een halfuur voor affluiten het evenwicht. Coach Glen De Boeck gooide met Stojanovic nieuw offensief geweld in de ploeg. Dat bleek een gouden zet, want de ingevallen Kerel maakte er meteen 4-1 van.

In het slotkwartier gaf Gent zich helemaal gewonnen en zo kwalifceerden de Kerels zich moeiteloos voor de halve finales van de Beker van België.

KV Kortrijk - KRC Genk

Larry Azouni en Abdul Ajagun kwamen in de ploeg ten nadele van Perbet en Lepoint. Het zouden twee gouden wissels blijken.

Eerste helft om van te snoepen

De Kerels startten vrank en vrij met veel druk naar voren. Dat leverde in een kolkende sfeer een erg sterke eerste helft op van de Kerels met veel kansen en ook twee goals. De eerste dreiging kwam van D’haene die een knappe assist van Azouni omzette in een schot dat net voor de doellijn werd gekeerd. Tegen de gang van het spel in klommen de Limburgers op voorsprong toen Ingvartsen de bal van Samatta in doel verlengde. KVK liet zich niet van de wijs brengen en bleef voor de aanval kiezen. Het claimde een strafschop na handspel van Dewaest, Kumordzi schoot kort daarop naast. Halfweg zette Ajagun de bordjes gelijk met een schitterende knal in de linkerhoek : 1-1 en Abdul was ook bij de 2-1 betrokken toen hij opnieuw naar doel schoot en Vukovic de bal loste. Azouni was er als de kippen bij om de voorsprong op het bord te zetten. In de slotminuut kregen de Kerels een koude douche toen Buffel opportunistisch kon scoren na een afgeweken bal van Nastic : 2-2 aan de rust, na een eerste helft waarin de Kerels de hele tijd domineerden.

 

Rougeaux brengt hoop

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft waarin het tempo en de dreiging een heel stuk lager lag. Samatta knalde al snel naast en Ouali zette goed door en werd gehaakt in de grote zestien, maar scheidsrechter Smet zag er een schwalbe in van Idir en die kreeg geel. Ondertussen werd trainer De Boeck naar de tribune gestuurd. De partij was nu volledig in evenwicht en Perbet en De Smet werden in de ploeg gedropt. In de slotfase verhoogden de Kerels nog even de druk en dat loonde want in minuut 86 zette Rougeaux de 3-2 op het bord.

Volgende dinsdag wordt in Genk de terugmatch gespeeld. De Kerels starten aan de match met een goal bonus.

Het bekerparcours in cijfers!

Onze Kerels speelden reeds 4 wedstrijden in de Croky Cup en scoorden 16 doelpunten! Lucas Rougeaux, Jeremy Perbet, Idir Ouali en Abdul Ajagun scoorden elk 3 doelpunten!

Doelpunten

1) Rougeaux, Perbet, Ouali en Ajagun: 3 doelpunten

2) Stojanovic: 2 doelpunten

3) Azouni en Van Eenoo: 1 doelpunt

Assists

1) Chevalier, Ajagun: 2 assists

2) Makarenko, De Smet, Perbet, Ouali, Rougeaux en Hoxha: 1 assist

Schreeuw onze Kerels richting Heizel!

De volgende halte richting Heizel is de terugwedstrijd in Genk, waar onze Kerels morgen een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen! Onze Kerels richting Heizel schreeuwen? Klik hier!

Take us back to the Heizel!

Het is 6 jaar geleden dat onze Kerels de finale speelden tegen Sporting Lokeren op de Heizel. Onze Kerels willen graag een herkansing en jullie kunnen hen daarbij helpen!