Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Antwerp - KVK 1-1 na beklijvende cupmatch

Matchreport

De Kerels trokken voor hun halve finale naar een goedgevulde Bosuil voor een ouderwetse cupavond. Coach Vanderhaeghe gooide zijn team na de nederlaag op STVV om en zette nieuwkomers Derijck en Moffi aan de aftrap, ook Stojanovic begon aan de match. De broertjes De Sart stonden tegenover elkaar op het middenveld.

Zonder goals de rust in

KVK begon zonder scrupules en met veel lef aan de match die uiteindelijk zou uitgroeien tot een erg fraai spektakelstuk. Fel aangemoedigd door een bijzonder goed gevuld uitvak startten de Kerels vinnig tegen de Sinjoren die nochtans een sterke thuisreputatie met zich mee dragen. De studieronde leverde veel dreiging op maar weinig kansen tot Jakubech, in bloedvorm in Antwerpen, een schot van Alexis De Sart moest pareren.

Kortrijk moest de wet van de sterkste ondergaan en opnieuw Jakubech hoedde zijn ploeg voor een achterstand op een pegel van Rodrigues. Het Kortrijkse middenveld had het aan de overkant moeilijk om spitsen Moffi en Mboyo te bedienen zodat de 0-0 bij de rust mooi meegenomen was.

Stojanovic scoort belangrijke uitgoal

In de tweede periode duwde Antwerp, tweede in de klassering van JPL, het gaspedaal nog wat verder in. Jakubech duwde een afgeweken knal van Juklerod ei zo na in de voeten van De Laet, maar captain Van der Bruggen verijdelde de openingsgoal. Golubovic haakte kort daarop Juklerod in de grote rechthoek. De penalty werd gelukkig gemist door Lamkel Zé die de strafschop binnen het bereik van Jakubech trapte. De goal viel aan de overkant toen Mboyo knap Stojanovic bediende die eerst op de paal besloot, maar in de rebound wel de superbelangrijke uitgoal nette : 0-1!

De goal betekende een boost voor het vertrouwen van de Kerels en Van Der Bruggen trapte van ver een bal op de lat. Ook de thuisploeg raakte het doelhout toen een kopbal van Gano op de paal belandde. In een spannende slotfase lukte Antwerp dan toch nog de gelijkmaker toen Mbokani scoorde met dank aan de VAR. Op een snelle counter trapte Selemani na een spurt van 70 meter ook nog eens tegen de paal. In de slotfase pakten zowel Mbokani als Golubovic geel, zodat beide er niet zullen bij zijn in de return die ongetwijfeld bijzonder spannend wordt. Antwerp zal sowieso moeten scoren in het Guldensporenstadion wil het richting finale opschuiven.

DIGEST

Antwerp speelde met Bolat, Juklerod, Arslanagic, Hongla, De Laet, Mbokani, Refaelov (67’ Mirallas), Lamkel Ze (73’ Gano), Haroun, Rodrigues (67’ Benson), A. De Sart
Bank:Seck, Baby, Defour, Benson, Buta, Mirallas, Gano

KVK speelde met Jakubech, Lepoint (82’ Kovacevic), Derijck, J. De Sart, Golubovic, Mboyo, Stojanovic (90’ Ezekiel), Van Der Bruggen, Moffi (68’ Selemani), Tuta, D’haene
Bank: Bruzzese, Ajagun, Batsula, Kage, Ocansey,Ezekiel, Kovacevic

Goals: 69’ Stojanovic (0-1), 83’ Mbokani (1-1)
Geel: D’Haene, Golubovic, Mbokani

Jakubech was de grote uitblinker bij de Kerels