Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Anthony Van Loo: "Ik ben KV Kortrijk en de supporters heel dankbaar voor de steun."

Nieuws

Anthony Van Loo vierde begin oktober zijn dertigste verjaardag maar nauwelijks enkele weken moest hij abrupt een punt zetten achter zijn carrière.

Op 8-jarige leeftijd zette Anthony zijn eerste stappen als voetballer bij Cercle Brugge waar hij zou blijven tot 2001. Daarna verhuisde hij naar Club Brugge waar hij vier seizoenen speelde om vervolgens terecht te komen bij KSV Roeselare. Daar werd hij in juli 2007 overgeheveld naar de A-kern. Drie seizoenen later trok hij naar KV Mechelen waar KVK hem wegplukte in augustus 2014.

Van Loo speelde in zijn carrière 208 wedstrijden in de JPL, waaronder 9 in PO1. Hij scoorde in al die matchen geen enkele keer maar leverde wel 7 assists. In zijn loopbaan speelde hij uiteindelijk 15494 minuten op het hoogste niveau. Een indrukwekkend aantal!

Zijn laatste wedstrijd zou er een in het shirt van KV Kortrijk zijn. Op 11 mei 2018 ontvingen de Kerels Moeskroen. In die wedstrijd zakte Anthony al na zes minuten neer op het veld. Zijn defibrillator redde hem voor de tweede keer. Hij probeerde de maanden nadien nog te revalideren maar na overleg met zijn artsen besliste hij uiteindelijk om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen.

We wensen Anthony alle succes toe in zijn 'leven na het voetbal' en hopen hem nog regelmatig in het Guldensporenstadion terug te zien!

KVK-tv zocht hem op voor een afscheidsinterview.

KVK-TV zocht Anthony Van Loo op