Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Allereerste esporter van KVK bekend!

Nieuws

Manse Bogaerts, of zoals zijn gamenaam luidt Manse01, is de nieuwe esporter van KV Kortrijk. De 22-jarige Kortrijkzaan werd verkozen door de club na zijn deelname in de kwalificaties van de ePro League. Manse is de allereerste esporter van KVK ooit en hij zal de club vertegenwoordigen in de ePro League tegen de andere esporters van de Belgische eersteklassers.

Het bekende FIFA-spel is tegenwoordig overal bekend. Met de groeiende esport besloot Proximus (die bekend staat voor het oprichten van verschillende eLeagues) om een ePro League op te starten waarin iedere Belgische eersteklasser een esporter tot zijn rangen heeft die de club vertegenwoordigt in deze eLeague. 

Manse speelt het het alombekende computerspel FIFA al sinds de editie van 2004 en besloot vorig jaar om eens te testen hoe goed hij daadwerkelijk is. Dat deed hij door zich in te schrijven in het FIFA-toernooi die Sporza in 2018 lanceerde waar meer dan 1.000 gamers aan deelnamen. Na vier online voorrondes kwalificeerden 16 gamers zich die het later in offline duels mochten uitmaken onder elkaar. Uiteindelijk behaalde Manse de finale, maar moest hij vrede nemen met de tweede plaats. De winst van het FIFA-toernooi was uiteindelijk voor Benjamin Biernaert. Lees het volledig artikel hier.

Komend weekend wordt de eerste echte test voor Manse. Dan gaat de ePro League van start. Vrijdag, zaterdag en zondag worden alle wedstrijden gespeeld en wordt er onder elkaar uitgemaakt wie van de esporters zich na vijftien wedstrijden weet te plaatsen in de top zes. Later mogen deze 6 esporters strijden tegen elkaar voor het kampioenschap van de eerste editie van de ePro League. Spanning verzekerd!

De ambitie van Manse is duidelijk: "Zo hoog mogelijk proberen te eindigen en leren van de andere spelers."

Volg onze eSporter op Twitter en Instagram!

HOOFDSPONSOR