Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Algerijns international als nieuwe rechtsback voor Kerels

Nieuws

KV Kortrijk mag trots haar nieuwe rechtsback voorstellen. De jonge Youcef Attal komt de defensie van de Kerels versterken.

Youcef Attal (17 mei 1996) speelde in zijn thuisland Algerije voor de club Paradou AC. Hij debuteerde er op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal en kon vorig seizoen de titel en promotie vieren naar de Algerijnse eerste klasse. In 46 wedstrijden voor zijn club wist hij 5 keer de weg naar doel te vinden.

Attal, is het prototype van een moderne vleugelverdediger, hij kan zowel op de links- als de rechtsback uit de voeten en kan ook als rechtermiddenvelder uitgespeeld worden.

Deze jonge Kerel zag zijn goede prestaties en zijn indrukwekkende vooruitgang vorige maand beloond worden met een eerste selectie voor A-elftal van de Algerijnse nationale ploeg. Op 6 juni 2017 maakte hij zijn debuut in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Guinee. De week erna versierde hij meteen zijn tweede cap in de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup tegen Togo. In beide wedstrijden werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd, meteen een binnenkomer van formaat voor de jonge Kerel.

Youcef trainde sinds begin deze week al mee met KV Kortrijk in afwachting van het afronden van zijn transfer. Vandaag legde hij de laatste medische testen af en is hij officieel een speler van KV Kortrijk. Hij wordt gehuurd tot eind dit seizoen met een optie tot aankoop voor KV Kortrijk.