Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Adam Jakubech komt over van Lille OSC

Nieuws

De volgende versterking voor KV Kortrijk is de jonge beloftevolle doelman Adam Jakubech. De Slovaakse international komt over van de Franse topclub Lille OSC.

Adam Jakubech is geboren in Presov (Slovakije) op 2 januari 1997. De 22 jarige doelman kan momenteel al terugblikken op behoorlijk wat ervaring, nadat hij 49 wedstrijden op het hoogste niveau speelde bij Spartak Trnava.

Jakubech doorliep zijn jeugdopleiding bij Tatran Presov, de oudste club uit Slovakije. Hij debuteerde bij het eerste elftal op 17-jarige leeftijd en maakte in 2015 de overstap naar de Slovaakse topclub Spartak Trnava.

In zijn eerste seizoen bij Spartak Trnava speelde hij vooral bij hun tweede elftal. Op het einde van het seizoen debuteerde hij in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Banska Bystrica. Het seizoen erna werd hij vaste titularis in de laatste 10 wedstrijden. En in het seizoen 2016-2017, speelde hij 32 wedstrijden voor de hoofdmacht van Spartak Trnava. Na alle jeugdreeksen te doorlopen hebben van de Slovaakse nationale ploeg debuteerde hij in januari 2017 voor het A-elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Uganda.

Het duurde niet lang of de interesse werd gewekt van de topclubs in Europa. Adam Jakubech maakte nog de voorbereiding van seizoen 2017-2018 mee met Spartak Trnava en speelde ook de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Daarna maakte hij de overstap naar de Franse topclub Lille OSC. Bij Lille OSC is hij nu bezig aan zijn 2e seizoen bij Les Dogues. Vorig seizoen was hij 2e doelman en zat hij elke wedstrijd op de bank. Lille OSC werd vice-kampioen in Frankrijk na PSG en kwalificeerde zich voor de Champions League.

Adam Jakubech wordt gehuurd tot het einde van het seizoen met optie tot aankoop. Deze namiddag slaagde hij voor zijn medische tests. Morgen sluit hij aan op de training van KV Kortrijk.

Adam zal met het nummer 21 spelen bij de Kerels.